sobota, 20. avgust 2016

BEGUNCI TOŽIJO DRŽAVO. BEGUNCI?

Tabloid Dnevnik danes poroča kako »begunci« tožijo državo zaradi omejitve gibanja, The Washington Times in Focus pa sta prek nekaj dnevi poročala kako nemško državo oz. Zvezni urad za migracije in begunce (Bundesamt für Migration und Flüchtlinge) toži že približno 6000 »beguncev« zaradi predolgih postopkov.

Begunci tožijo državo? Zlobni neorastistični jeziki bi rekli, da bi bil pravi begunec vesel že, če bi pripotoval na ozemlje kjer je mir, oz. odsotnost vojne, v Nemčiji pa dobijo streho pod glavo, hrano, oblačila, brezplačen pouk, psihološko svetovanje, ampak postopki trajajo tako dolgo, da morajo begunci, ki so doma pustili vse in prišli brez vsega v Nemčijo, tožiti državo. Neorasisti bi rekli, od kod jim denar za tožbe?
 
Hudobni komentator na The Washington Times
Hudobni komentator na The Washington Times je napisal, da imajo prav, dve leti čakanja na papirje v Nemčiji je res nesprejemljivo dolga doba. Zato naj jih pošljejo nazaj v izvorno državo. Nato naj pridejo v  Nemčijo legalno in prosijo ponovno za papirje.
 
Hudobna komentatorja na Focus.de

Hudobni komentator na Focus.de je zapisal, da bi moral nekdo tožiti nemško vlado zaradi nedejavnosti in povzročanja kriz in terorističnih napadov. Drugi, še bolj hudobni komentator pa, da ima zelo enostavno rešitev: … za vse migrante, ki tožijo Nemčijo v kotu leži zaprašeni žig »zavrnjen«. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar