petek, 12. avgust 2016

DUŠAN MRAMOR – KRUTA USODA PRILJUBLJENEGA PROFESORJA

Poleg levo usmerjenega dnevnega tabloida Delo si rad krajšam čas tudi z njegovo tedensko levičarsko različico Suzy. Vsebina in stil pisanja sta namreč podobni in v Suzy lahko preberem tedensko strnjene novice iz Dela.

Tako smo 29. 7. 2016 lahko prebrali, zakaj priljubljeni profesor Dušan Mramor zapušča svoje delovno mesto ministra za finance. Spomnimo se namreč, da je sam izjavil, da so rezultati njegovega dela perfektni in konec lanskega leta se je celo hvalil, da je pridelal med 2 in 3 % proračunski primanjkljaj. O prejšnjem mandatu Mramorja ne bomo govorili.
 
Dušan Mramor je dostopen in predvsem strokoven.
Tako tudi v Suzy povedo, da »gre za vrhunskega strokovnjaka, ki obvlada soje področje, o čemer so nas prepričali tudi študenti ekonomske fakultete (opomba: zapisano z malo začetnico), kjer velja za enega najbolj priljubljenih profesorjev. Gospod Mramor je izjemen predavatelj, zato ni čudno, da so predavalnice vedno tako polne ob njegovih urah.« O tem lahko preberem tudi na ocenjevalni platformi profesorjev.
 
Kljub »aplavzom za odlično opravljeno delo«, so učenci ocenili Mramorja komaj z zadostno oceno.

… »Z vnovično funkcijo finančnega ministra pa je prišla prekomerna količina stresa in odprla stare rane…« Gre torej za zdravstveni problem razloži nepodpisani avtor v reviji Suzy in ne težavo z nezakonitimi izplačili dodatkov za pripravljenost ali pa črpanju javnega davkoplačevalskega denarja iz Ekonomske fakultete v agencijo za kakovost, torej v zasebne žepe Mramorja, Tekavčičeve (SD) in ministrice Brenčičeve (SMC). 

Ni komentarjev:

Objavite komentar