petek, 5. avgust 2016

V VALICONU NE PLAČUJEJO PRISPEVKOV

V marksistični prilogi tabloida Delo, Svet Kapitala (št. 17, 29. 7. 2016), je na strani 24 Andraž Zorko iz agencije Valicon v članku Pokemoni v naših glavah razgrnil, da v Valiconu ne plačujejo prispevkov.

Takole Zorko opisuje Slovenijo:
»Tudi družba ne zaostaja. V tej družbi je visokošolsko izobraževanje popolnoma zastonj, čemur se Michael Moore še zdaj ne more načuditi, in je o tem posnel celo film. Okej, del filma. Družba, v kateri je tudi zdravstvo bolj kot ne brezplačno, čeprav je treba nanj včasih tudi počakati. Družba, v kateri je vsak drugi v najbogatejši zgornji petini prebivalcev po dohodku zaposlen v javnem sektorju (menda gre predvsem za zdravnike) … »

Sicer je Slovenec s povprečno plačo prisiljen plačati Zavodu za zdravstveno zavarovanje, ki je monopolist približno 3000 €/leto za zdravstveno zavarovanje in kot rečeno pri tem nima izbire, razen, če goljufa. In socialno pravično je, da smo monopolni položaj te zavarovalnice ohranili še iz demokratičnega socializma. Poleg tega je večino zdravstvenih storitev (z izjemo porodnišnice) potrebno plačati, ker so vrste predolge.
 
Andraž Zorko (Valicon): Zakaj bi plačeval prispevke državi, ko lahko poslujem z državo.
Simpatično je tudi, kako Zorko za referenco uporabi levičarja Michaela Moora, ki je s svojimi filmskimi kolaži o grozodejstvih kapitalizma, neoliberalizma (karkoli že je to) in prosto-tržnega gospodarstva obogatel na globalnem svetovnem trgu in sodi v en odstotek najbogatejših Američanov.


Naj omenim še to, da Valicon pretežno posluje z državo, kar lahko previte na aplikaciji KPK Erar

Ni komentarjev:

Objavite komentar