petek, 13. januar 2012

NE SAMO SLOVENIJA, TUDI MADŽARSKA IMA SOCIALISTIČNI TRG DELA IN TUDI MADŽARSKA DRŽAVA UNIČUJE DELOVNA MESTA

Praksa kaže, da je pomembno, da je trg dela varen in prožen (fleksicurity), saj se le tako lahko trg dela prilagaja družbenim potrebam in gospodarskim ciklom. V Sloveniji imamo samo varnost, pa tudi ta je vprašljiva, saj novih delovnih mest ni. Namreč kdo bi si upal zaposlovati v času recesije, ko je možno pričakovati padec naročil in »ni možno« odpustiti niti delavca, ki se po preskusni dobi izkaže za nesposobnega? Kako je z varnostjo je bilo očitno tudi na primeru tujih delavcev, še en odličen dokaz, da Slovenija res ni pravna država. Človeka nevreden odnos do opeharjenih delavcev so pospremile človeškega intelekta nevredne ideje (Andrej Kurnik), kako naj bi davkoplačevalci (tudi najrevnejši seveda) prispevali za plače in prispevke  opeharjenim delavcem, goljufivi delodajalci pa bi se prosto po Zidarju sprehajali naprej. 


Svetlikova izdelka (predloga zakonov), ki slišita na ime Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno in Zakon o malem delu sta tipična zmazka sovjetske centralno-planske šole in eklatantna primera uničevanja že tako neustreznega in hiperreguliranega trga dela. K sreči sta bila na referendumu brutalno zavrnjena. Zakaj ti profesorji ne upoštevajo prakse? Verjetno zato, ker je Univerza v Ljubljani varno zavetje oziroma z drugimi besedami zatočišče nesposobnih kadrov in zaposleni ne vidijo sveta izven sten fakultete, predvsem pa ne tistega, kar se dogaja v privatnem sektorju. Posebna zahvala gre tudi Dušanu Semoliću in ostalim sindikalistom, ki nikoli ne odgovarjajo za svoja dejanja. 


Prevod v slovenščino je objavljen tudi v časopisu Finance.

3 komentarji:

  1. Sindikalistični voditelji s Semoličem na čelu so slovenskemu delavcu naredili najmanj toliko škode in hudega kot tajkuni. Koliko delovnih mest je v SLO zaradi njihove politike manj? Na desettisoče!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ključno vprašanje je, zakaj Semolić in podobni nikoli ne odgovarjajo za svoje odločitve (izsiljevanja)? Sindikalisti so popolnoma nesocialni v RS dejansko uničujejo delovna mesta in dražijo življenje, so poleg tranzicijskih elit največja cokla slovenskega razvoja. Vnaprej so vsa reformna prizadevanja obsojena na neuspeh. Pomembno jim je zgolj, da obdržijo svoje privilegije/članarine, vseeno jim je za usodo malih ljudi/delavcev.
    Kdaj bo to davkoplačevalcem in delavcem v RS postalo jasno?

    OdgovoriIzbriši
  3. Res je, sindikalisti se borijo samo za svojo rit!

    OdgovoriIzbriši