petek, 27. januar 2012

PATETIKA: PISMO DRUŠTVA »LJUBLJANA JE NAJLEPŠE MESTO NA SVETU«: ZOKI, VRNI SE ZA ŽUPANA LJUBLJANE!

Pismo društva »Ljubljana je najlepše mesto na svetu« objavljam v celoti. Gre za pismo, v ki je bilo objavljeno v Jankoviću naklonjenemu "neodvisnemu" časopisu Delo, 27. 1. 2012 izven rubrike Pisma bralcev.

Komentar na kakšen način si Janković tlakuje pot nazaj v županski stol ni potreben, preberite si pismo.


Zoki, vrni se za župana Ljubljane!

Dragi nam Zoki,
imel si prav, ko si rekel: jaz nisem politik! Po volitvah si dokazal, da res nisi politik in da se res ne znaš gibati v političnih krogih na državni ravni. Nič ti ne zamerimo, saj smo bili o tem tudi sami prepričani. Zoki, nato si še rekel, da se demokracije moraš šele naučiti. Napaka! Tebi politika ne leži, zato je neumno, da tratiš preostali čas življenja za to, da boš vlagal energijo v nekaj, kaj je vnaprej obsojeno na propad. Najnovejše teorije o kadrovskem menedžmentu namreč govorijo, da moraš razvijati tiste svoje lastnosti, kjer si najboljši, ne pa izgubljati časa za izboljšanje lastnih slabosti.

Torej, dragi Zoki, ti si bil najboljši kot župan Ljubljane in ni nobenega razloga, da to ne bi bil še naprej. Tudi kot društvo bi se radi poimenovali po tvojem znamenitem stavku: »Ljubljana je najlepše mesto na svetu!« Zato smo te pripravljeni podpreti na volitvah in bomo naredili vse, da boš vnovič izvoljen za ljubljanskega župana. Prepričani smo namreč, da bo Ljubljana brez tvojega vodenja začela zaostajati in ne bo več »najlepše mesto na svetu«. Z županske funkcije si odšel, ko projekti (pravzaprav skoraj vsi) niso do konca izvedeni in ko se je treba lotiti tudi preostalih, ki si nam jih obljubil. Prepričani smo namreč, da drugi tega zahtevnega dela ne bodo niti znali niti zmogli izvesti; imena, ki sedaj krožijo za morebitnega novega župana Ljubljane, to nedvomno kažejo.

Dragi Zoki, pusti visoko politiko, pusti Türka, Kučana, Stanovnika in druge »zvodnike«, ki te silijo v propad. Oni niso tvoji pravi prijatelji, ampak te hočejo samo izrabiti za svoje ozke ideološke cilje. Sedaj je čas pragmatičnega pristopa, ki zahteva reševanje problemov ljudi. Ti pa si kot župan dokazal, da to znaš delati najbolje. Si eden redkih!

Torej, Zoki, prosimo te, da sprejmeš našo pomoč in se vrneš za župana Ljubljane! Upamo, da je tudi tvoja družina za to.

Blaž Piskernik,
iniciativni odbor društva »Ljubljana je najlepše mesto na svetu«

1 komentar:

  1. Ali ta Blaž Piskrenik sploh obstaja v resnici ali gre za PR iz Murgelj? Na internetu niti besedice o tem društvu!

    OdgovoriIzbriši